Під час перевірки виявили, що в ІТТ Львівщини у в’язнів нема навіть постільної білизни

nw_072ae6b8897b163

Прокуратура Львівської області перевірила умови утримання в’язнів в ІТТ №2 в Дрогобичі та ІТТ №5 в Пустомитах.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Як наслідок, знову виявлено низку порушень щодо забезпечення прав в’язнів на належні умови тримання, матеріально-побутове забезпечення, надання необхідної медичної допомоги, режимних вимог тощо.

В обох ІТТ в’язні не забезпечені постільними речами. При цьому, в ІТТ № 2 причиною цього є недбале ставлення керівництва до забезпечення такими, які у спеціальній установі відсутні взагалі. У той же час, в ІТТ № 5 такий інвентар є в наявності, однак через безвідповідальність особового складу ІТТ, в’язням він не надається. Також, в’язні не забезпечені достатньою кількістю столових наборів (посуду).

У зазначених ІТТ не організована належним чином санітарна обробка в’язнів. В ІТТ № 2 душова кімната містить 3 душові кабіни, з яких працює лише 1 .

В обох ІТТ відсутні необхідні засоби для проведення дезінфекції камер, службових, допоміжних та санітарно-побутових приміщень. У наявних у вказаних спеціальних установах поліції універсальних медичних аптечках немає необхідних медичних препаратів, що унеможливлює надання невідкладної медичної допомоги особам, які там утримуються. При цьому, частина з наявних медикаментів – протерміновані.

Порушуються вимоги щодо належного огляду та перевірки передач ув’язненим. Зазначене призводить до отримання в’язнями заборонених предметів або речей, які можуть бути використані для здійснення злочинної діяльності.

До прикладу, в березні поточного року у Львівську установу виконання покарань №19 з ІТТ № 2 доставлений засуджений П., у якого в особистих речах, а саме банці  з-під консервів виявлено та вилучено 3 мобільні телефони, які є забороненими для вільного використання в установах попереднього ув’язнення. При цьому, П. підтвердив факт отримання заборонених предметів у продуктовій передачі під час перебування в ІТТ №2.

У ході перевірки виявлено й інші порушення конституційних прав в’язнів.

За результатами перевірок, на усунення виявлених порушень, прокуратурою області внесено вказівки керівництву ГУ НП у Львівській області, які перебувають на розгляді.

Одночасно, повідомляємо, що у разі наявності інформації про порушення прав затриманих, ув'язнених і засуджених під час їх перебування в спеціальних установах поліції, така може бути надана на цілодобовий телефон «гарячої лінії» прокуратури області - (0322) 35-62-37, а також на адресу електронної пошти [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: