Росія офіційно вирішила постачати електрику в окупований Луганськ

Уряд Росії вирішив почати поставки електроенергії до окупованої частини Луганської області.

Про це заявив «Інтерфаксу» повноважний представник президента РФ в Тристоронньої мінської групи Борис Гризлов, передає УП.

«Згідно з діями влади України урядом РФ було прийнято рішення про забезпечення електропостачання з боку Російської Федерації в рамках гуманітарної підтримки», - сказав Гризлов.

За словами повпреда, ситуація з відключенням електроенергії в Луганську «стоїть в ряду інших дій, фактично відторгає окремі райони Донбасу від України».

«Зазначу, що для жителів Донбасу в умовах свідомої економічної блокади з боку України відсутня можливість для оплати електроенергії. Питання це, звичайно, буде обговорено завтра на контактній групі і її економічної підгрупі», - підкреслив Гризлов.

При цьому він назвав відмову постачати електрику в ОРЛО політично мотивованим і таким, що «абсолютно суперечить мінським угодами».

Він також повідомив, що обмеження споживачів на території Луганської області в даний час немає.

Як відомо, ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» з 25 квітня, згідно з рішенням Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та ДП «Енергоринок», припинило поставки електроенергії в неконтрольовану Києвом частину Луганської області.

Увечері в понеділок Луганськ залишився без електропостачання.

Водночас  заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука припустив, що після відмови поставляти світло в ОРЛО, поставки електрики на окуповані території Луганської області можуть здійснюватись з території РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: