Оцінка відповідності продукції вимогам технічних регламентів

Для введення в обіг та експлуатації продукції, виробник повинен забезпечити її відповідність до вимог законодавства. Однією з таких вимог є відповідність продукції технічним регламентам.

Про це повідомляє прес-служба Західного ЕТЦ.

Вся продукція, як нова, так і та, що була у вжитку, повинна відповідати вимогам усіх чинних технічних регламентів, що застосовуються до такої продукції. Процедура, яка доводить виконання всіх вимог технічних регламентів називається оцінкою відповідності продукції, яку проводять призначені у встановленому порядку органи.

Державне підприємство “Західний експертно-технічний центр” є призначеним органом з оцінки відповідності продукції вимогам 10 Технічних регламентів і внесений до відповідного Реєстру за номером UA.TR.105 та акредитованим Національним агенством з акредитації України у відповідності до вимог ISO/IEC  17065:2012.

Орган з оцінки відповідності “Західний ЕТЦ” є одним з небагатьох призначених та акредитованих органів в Західній Україні, що має можливість проводити оцінювання , комплексну перевірку та експертизу різних груп продукції: котлів газових та твердопаливних, ліфтів, балонів, цистерн, посудин, що працюють під тиском. Сфера діяльності підприємства перевищує понад 300 груп продукції.

Професійна діяльність органу побудована на регламентованих правилах і розрахована на надання готових рішень для бізнесу, а власна акредитована у відповідності до ISO/IEC 17025 лабораторія та штат компетентних експертів та аудиторів надає змогу професійно виконувати проекти різної складності без додаткових витрат та затримок.

Процес оцінювання в ООВ “Західний ЕТЦ” можна представити у вигляді таких основних кроків:

  1. Кваліфікований фахівець надає інформацію про вимоги до продукції та інформує про вартість та час, необхідний для оцінювання на основі основних відомостей про продукцію або процедури її виробництва.
  2. Замовник обирає схему оцінювання та підписує з органом відповідний договір.
  3. Оцінювання проводить аудитор або група аудиторів шляхом аналізу технічної документації, здійснення випробувань. В деяких випадках роботи з оцінювання можуть бути проведені на місці виробництва.
  4. На основі отриманих даних складається звіт, на основі якого приймається рішення про можливість видачі сертифіката.

Якщо рішення позитивне, то замовник отримує сертифікат ZETC, право маркування своєї продукції знаком відповідності технічним регламентам та складати декларацію про відповідність. Якщо ж в результаті перевірки з’ясувалося, що продукція не відповідає вимогам, то після усунення невідповідностей, зазначених у звіті, замовник може пройти повторну процедуру оцінювання.

Діяльність органу з оцінки відповідності широко відома як в Україні, так і поза її межами, замовниками органу є найбільші виробники та постачальники продукції машинобудування.

Більш детальний опис процедур оцінювання та контактну інформацію можна отримати  на сайті www.sert-zetc.lviv.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: