Річниця аварії на ЧАЕС: запрацював онлайн-архів спогадів ліквідаторів аварії

16342879_303

В онлайн-архіві зібрані спогади очевидців аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка сталась 31 рік тому.

У середу, 26 квітня, у 31-і роковини аварії на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС), розпочинає роботу онлайн-архів, у якому зібрані спогади очевидців тих трагічних подій. Ініціатором створення архіву виступив Міжнародний освітній центр (IBB), який базований у німецькому місті Дортмунді.

Як пояснили у IBB, чорнобильський архів усних історій, який зібрав свідчення ліквідаторів аварії, має надати поштовх для «дискусії щодо соціальних та людських аспектів Чорнобиля». Архів, який його організатори називають унікальним для світу, доступний на сайті «Чорнобильської історичної майстерні» - спільного проекту IBB, Німецько-української партнерської мережі (DUN) і харківської громадської організації «Союз Чорнобиль».

26 квітня минає 31 рік після того, як 26 квітня 1986 року сталась аварія на Чорнобильській атомній електростанції. ЧАЕС розташована у трьох кілометрах від Прип'яті та 18-ти кілометрах від Чорнобиля. ЧАЕС виробляла десяту частину електроенергії України. Роботу Чорнобильської АЕС повністю зупинили тільки в кінці 2000 року. У листопаді минулого року над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС встановлено захисну арку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: