Це був не конкурс, там всі нехтують законодавством, - активіст про конкурс перевізників у Львові

IMG_2122-1

Голова ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига назвав ряд порушень, які сталися вчора під час конкурсу з визначення перевізників у Львові, який був проведений в супереч забороні суду.

Відповідні порушення активіст оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

«Про конкурс можу сказати наступне: оголошення суперечить законодавству, невідповідність режиму і класу; організатор не перевіряв достовірність поданих даних перевізником; мені не є зрозумілим той факт, як можна визначити переможця по конкурсу, якщо ми не маємо даних по одному із перевізників, а саме на який він пакет конкурсу подався і скільки балів отримав; частина конкурсного комітету не змогла прийти, бо було повідомлено занадто пізно; перевізників претендентів не запросили на конкурс, хоч постановою це передбачувано; у всіх претендентів були виявлені порушення, але організатор не захотів їх перевіряти. Ці порушення є підставою для технічного недопуску, який передбачений постановою 1081; переможця визначали по балам, хоч бали була нараховані за автобуси, які мали бути недопущені. Тобто бали були нараховані невірно. Через наведені вище факти я голосував "проти", бо це був не конкурс, там всі нехтують законодавством і умовами конкурсу», - написав Святослав Товстига.

Як заявила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, перешкод для  роботи комітету немає, оскільки 18 квітня апеляційна інстанція скасувала рішення Дніпровського суду, який забороняв комітет приймати будь-які рішення.

«У мене таке враження, що існують сили, які всіма способами мають на меті  перешкодити проведенню конкурсу. На сьогодні є низка судових справ, зокрема на Дніпропетровщині, від організації яка ніколи не приймала участь у конкурсі. Є справа за позовом «Розвитку громади», яка ніколи не цікавилися громадським транспортом, але хоче щоб її представника включили до конкурсного комітету. Один з учасників конкурсу судиться з містом про  визнання його незаконним. Деякі ГО теж подавали щодо цього позови а потім їх відкликали. Юридичних перешкод для проведення конкурсу на мою думку немає, просто створюється нездорова атмосфера. На мою думку конкурс може  проводитися, за виключенням лоту №1, де є забезпечення позову, але ми його й не розглядатимемо. Всі інші ситуації лише перешкоджають роботі», – заявила Гелена Пайонкевич 24 квітня після проведення конкурсу.

Нагадаємо, вчора відбулося засідання конкурсного комітету з визначення перевізників на міські маршрутні перевезення. Конкурс був проведений в супереч забороні суду, а це передбачає кримінальну відповідальність.

Читайте також: Суд заборонив ЛМР оголошувати новий конкурс на міські перевезення (документи)

У вівторок, 24 квітня, Дніпропетровський окружний адміністративний суд ухвалив рішення заборонити проведення будь-яких дій щодо чинного конкурсу на міські перевезення. А також оголошувати нові конкурси до остаточного завершення судових спорів, про що йдеться в ухвалі, адресованій управлінню транспорту ЛМР.

Нагадаємо, в умовах конкурсу, який оголосило управління транспорту, було допущено грубі порушення Закону України «Про автомобільний транспорт». У зв’язку з цим досі тривають судові справи та діє заборона кількох судів проводити конкурс перевізників.

Однак, попри заборону суду, у вівторок, 25 квітня, таки відбулося засідання конкурсної комісії. Крім того, зазначають окремі члени конкурсного комітету, більшість з них не отримала для ознайомлення документів та матеріалів конкурсу. А організатор конкурсу навіть не перевірив надану перевізниками інформацію про транспорт. Адже виявилося, що всі перевізники подали неповні дані та не могли бути допущені до конкурсу, натомість голова конкурсної комісії кілька разів проігнорував це зауваження.

Статті по темі: Скандальний конкурс з визначення перевізників у Львові знову перенесли

Після засідання конкурсній комісії було вручено повістки на допит до слідчого, адже недотримання та порушення ухвали суду тягне за собою кримінальну відповідальність та навіть позбавлення волі строком до п’яти років для службових осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: