Європарламент почав процедуру позбавлення Ле Пен імунітету

1489153640

Європейський парламент (ЄП) у середу, 26 квітня, почав формальну процедуру, яка може завершитися позбавленням депутатського імунітету членкині цього органу, французької правопопулістки Марін Ле Пен.

Європейський парламент (ЄП) у середу, 26 квітня, почав формальну процедуру, яка може завершитися позбавленням депутатського імунітету членкині цього органу, французької правопопулістки Марін Ле Пен, пише Німецька хвиля.

Причиною таких заходів є підозра у зловживанні Ле Пен бюджетними коштами Євросоюзу, повідомляє інформаційна агенція Reuters з посиланням на голову законодавчого органу ЄС.

Прохання про зняття з Ле Пен імунітету надійшло до Європарламенту від французького правосуддя. Відповідне рішення має дозволити провадити подальше розслідування підозр щодо використання коштів ЄС для оплати роботи партійних працівників «Національного фронту». Клопотання передали комітету з правових питань Європарламенту, який відповідає за такі питання, зазначив президент ЄП Антоніо Таяні.

Процедури в ЄП почалися на тлі завершальної фази виборів президента у Франції. У другому турі, який відбудеться 7 травня, Ле Пен змагатиметься з центристом Еммануелем Макроном. Нагадаємо, що за остаточними даними підрахунку голосів у першому турі виборів, Макрон набрав 24,01 відсотка, а Ле Пен - 21,3 відсотка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: