Засновник всесвітньо відомого магазину розповів, чому технології принесуть страждання людям

jack-ma_columnlife
Джек Ма / Column Life

Засновник групи компаній Alibaba Джек Ма переконаний, що на людство чекають десятки років тяжких страждань внаслідок розвитку нових технологій.

Засновник групи компаній Alibaba Джек Ма переконаний, що на людство чекають десятки років тяжких страждань внаслідок розвитку нових технологій.

Про це він заявив на конференції у Чженжоу (Китай), повідомляє Bloomberg.

«Протягом наступних 30 років світ бачитиме більше смутку, аніж щастя. Соціальні конфлікти у наступні три десятиліття впливатимуть на всі галузі виробництва та сфери життя», – сказав він.

Однією із найбільших проблем Ма вважає автоматизацію праці та втрату робітниками своєї роботи. Ма вважає, що світ повинен змінити систему освіти, а також дійти згоди щодо питання пом'якшення наслідків роботизації та впливу інтернету на економіку, щоби вирішити нові проблеми.

Він також попередив, що збільшення тривалості життя та розвиток науки у сфері штучного інтелекту призведуть до старіння робочої сили та зменшення робочих місць.

«Машини повинні робити тільки те, чого не вміють люди. Тільки в такому випадку ми співпрацюватимемо з роботами як з партнерами, а не з тими, хто нас замінить», – резюмував Ма.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: