Мандри львівського сміття: ще одне кримінальне провадження відкрили на Рівненщині

987511153

Накласти на 10 днів арешт на вантажівку ДАФ і напівпричіп-самоскид, якими перевозила сміття зі Львова, ухвалив Дубненський міськрайонний суд Рівненської області 13 квітня.

Відповідна ухвала оприлюднена у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Прокурор Рівненської місцевої прокуратури звернулася до слідчого суду з клопотанням накласти арешт на майно – автомобіль «DAF XF 95.430» та напівпричіп-самоскид «STAS SA33-8K» до прийняття кінцевого рішення у кримінальному провадженні за фактом забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил.

Під час проведення досудового розслідування правоохоронці встановили, що 11 квітня 2017 року на території захоронення твердих побутових відходів, що по вул. Комунальній у Дубно виявлено сміттєвоз, який розвантажувався, не маючи на це жодних документів.

У матеріалах справи зазначається, що водій працює на підприємця-фізичну особу, який уклав угоду із ТзОВ «Аве-Львів» на вивіз сміття.

Згідно з товарно-транспортною накладною №6371 від 10.04.2017 від ТзОВ «АВЕ ЛЬВІВ» до ТОВ «Теремор» з Дніпра, відправлено вантажний автомобіль, завантажений 45 кубометрами сміття.

Як автомобіль опинився у Рівненській області, водій пояснив, що слідував до Дніпра, але через проблеми з трансмісією  вирішив заїхати на територію захоронення твердих побутових відходів у Дубно і там розвантажитися, а вже звідти – на СТО.

У ході кримінального провадження правоохоронці встановили, що в автомобіля – один власник, а в напівпричепа-самоскиду – інший – це мешканка Рівного.

Тепер і автомобіль, і напівпричіп є доказами у кримінальному провадженні, відтак поліція звернулася до суду, накласти на них арешт на 10 днів.

«Виходячи із принципу розумності і співрозмірності обмеження права власності завданням кримінального провадження, враховуючи негативні наслідки від накладення арешту на майно для власників, слідчий суддя вважає недоцільним накладення арешту на майно до прийняття кінцевого рішення у кримінальному провадженні: частина сміття на даний час знаходиться в напівпричепі, а досудове слідство може проводитися тривалий час і невідомо коли таке кінцеве рішення може бути прийнятим. Задля забезпечення швидкого і повного розслідування, строк дії ухвали про арешт майна визначити терміном 10 днів для проведення необхідних слідчих дій з даним майном», – зазначено в ухвалі.

Суд ухвалив: клопотання задовольнити і накласти арешт на майно, вилучене під час огляду 11.04.2017, а саме: автомобіль марки «DAF XF 95.430» і напівпричіп-самоскид марки «STAS SA33-8K».

Щодо фірми з Дніпра – ТОВ «Теремор», куди начебто мав слідувати сміттєвоз, то, згідно із даними YouControl,  вона зареєстрована у Києві усього декілька місяців тому – 31 жовтня 2016 року. Керівником є Ігор Наливайко, а основний вид діяльності – оптова торгівля відходами та брухтом. Її першим керівником і засновником значиться Ігор Артем’єв, який загалом має стосунок аж до близько 70 компаній – товариств з обмеженою відповідальністю. Згідно з реєстрами, Артем’єв за день міг зареєструвати декілька ТОВ зі статним капіталом у 100 гривень і основним видом діяльності – неспеціалізована оптова торгівля. Частина цих фірм змінила власників.

Ігор Наливайко значиться керівником ТОВ «Теремор» з 31 березня нинішнього року. Власне адреса засновника юридичної особи – місто Дніпро.

Статутний капітал ТОВ – 10 тисяч гривень. Жодних відомостей про фінанси компанії немає, зате зв’язки виглядають більш ніж сумнівно. «Теремор» пов’язаний телефоном з кількома десятками фірм.

Нагадаємо, це далеко не єдине кримінальне провадження, пов’язане із львівським сміттям. Зокрема у провадженні СУ ГУНП у Львівській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017140000000004 від 04.01.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272, ч.3 ст.191 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою і привласнення та розтрата майна).

Під час слідства було встановлено, що значна частина коштів, виділених міською радою на компенсацію додаткових витрат, пов’язаних із вивезенням сміття зі Львова, переводилися на рахунки вельми сумнівних фірм.

Більш детально про це можна прочитати тут: Як сміттям викачували гроші з львівського бюджету, або Ще одна афера з відходами

Чи пов’язана справа з викиданням сміття у Дубно з іншими, наразі невідомо.

Оксана ДУДАР

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: