Щорічно у світі через неотримання щеплень помирають 1,5 мільйона дітей у віці до п`яти років

Щорічно у світі через неотримання необхідних щеплень помирають 1,5 млн дітей у віці до п`яти років.

Як повідомляють в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ), кожна п`ята дитина у світі не отримує усіх необхідних щеплень від небезпечних захворювань.

В ЮНІСЕФ нагадують, що імунізація є однією з найуспішніших та економічно ефективних заходів у галузі охорони здоров`я. Вона дозволяє щорічно запобігати мільйонам випадків смерті.
Минулого року за сприяння ЮНІСЕФ у 100 країн були доставлені мільярди доз вакцин. Однак, незважаючи на це, у світі 1,5 млн дітей у віці до п`яти років помирають, не отримавши вчасно необхідної щеплення.

За даними ЮНІСЕФ, щорічно в ході планової кампанії з імунізації нещепленими залишаються 19,4 млн дітей, в основному, з бідних сімей, ще близько двох третин дітей, які не були щеплені, живуть в країнах, що страждають від конфліктів.
Проблема ускладнюється нерівністю між багатими і бідними, що зростає. У країнах, на які припадає 80% усіх випадків смертей дітей у віці до п’яти років, вакцинацією не охоплена понад половина малюків з бідних родин. У глобальному плані смертність дітей у віці до п`яти років з бідних сімей удвічі вища, ніж з багатих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: