Меркель застерегла британців від ілюзій щодо «брекзиту»

Будь-які домовленості про майбутні відносини між Британією та ЄС мають бути чітко визначені та погоджені. Це ж стосується зобов'язань Лондона перед Брюсселем. Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Будь-які домовленості про майбутні відносини між Британією та ЄС мають бути чітко визначені та погоджені. Це ж стосується зобов'язань Лондона перед Брюсселем. Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель, пише ВВС Україна

Під час її виступу в німецькому парламенті, вона повідомила, що багато британців перебувають в ілюзії щодо майбутніх відносин Британії та ЄС.

«Ми можемо погодити майбутні відносини з Британією, коли всі питання про її вихід успішно вирішать», - заявила пані Меркель.

Пані Меркель зазначила свою позицію щодо «брекзиту» за два дні до саміту ЄС, на якому лідери країн-членів повинні мають виробити спільну позицію для переговорів із Британією.

Британія формально ініціювала процес виходу із ЄС 29 березня, почавши зворотний відлік дворічного терміну, за час якого умови «брекзиту» мають погодити й затвердити всі країни блоку.

Раніше комісар ЄС із вільної торгівлі Сесілія Мальмстрем висловлювала впевненість, що після «брекзиту» Євросоюз домовиться із Британією про вільну торгівлю.

Однак німецький канцлер наполягає, що «третя країна», якою стане Британія, не може й не буде мати ті ж права, як член ЄС".

Вона також зазначила, що всі члени ЄС притримуються цієї позиції.

Пані Меркель заявила, що безпосереднім пріоритетом під час обговорення умов «брекзиту» будуть права жителів ЄС у Британії і британців у континентальній Європі, а також фінансові зобов'язання Британії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: