НБУ ліквідовує банк Грановського

fin

Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Фінбанк».

Про це повідомили у прес-службі НБУ.

Нагадаємо, відповідно до вимог статті 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність» ПАТ «Фінбанк» було віднесено до категорії неплатоспроможних 7 квітня 2017 року.

За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, 99% вкладників ПАТ «Фінбанк» отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів суму у 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають виплати у межах суми, гарантованої Фондом.

Нагадаємо, кінцевим бенефіціарним власником ПАТ «Фінбанк» є Олександр Грановський, бізнес-партнер Бариса Кауфмана,який володіє журналом «Фокус». У сферу їх інтересів входять активи готельного напряму.

«Фінбанк» був заснований у 1990 році в Одесі як філія російського «Фініст». З 1993 року «Фінбанк» – самостійна фінансова установа. Розмір статутного капіталу – понад 185 млн гривень.

До речі, ім’я Олександра Грановського пов’язують ще з одним банком, який нинішнього року був визнаний неплатоспроможним – ПАТ «Платинум банк». Втім, сам бізнесмен цю інформацію заперечує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: