Під час штурму парламенту Македонії поранено 77 осіб

Під час сутичок між демонстрантами та поліцією, які сталися біля будівлі парламенту Македонії і всередині самого парламенту ввечері 27 квітня, було поранено 77 осіб.

Під час сутичок між демонстрантами та поліцією, які сталися біля будівлі парламенту Македонії і всередині самого парламенту ввечері 27 квітня, було поранено 77 осіб, пише DW

Серед поранених - 22 поліцейських та троє македонських депутатів, передає DW.
Демонстранти, багато з яких - прихильники колишнього прем`єр-міністра Македонії Ніколи Груєвскі, прорвали кордони поліції та увірвалися до будівлі парламенту після того, як соціал-демократи та партії, що представляють албанську нацменшину, обрали нового голову парламенту - етнічного албанця Талата Джафері. Під час сутичок у парламенті був поранений лідер соціал-демократів Зоран Заєв і кілька його однопартійців.
Згодом президент Македонії Гьорге Іванов виступив із телезверненням, у якому закликав до спокою та «зваженої і відповідальної поведінки».

Прояви насильства під час протестів засудили в Європейському Союзі. «Ми засуджуємо сьогоднішні атаки на членів парламенту в Скоп`є. Акти насильства у парламенті є цілковито неприйнятними», - наголосила, зокрема, верховний представник ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні.

Політична криза в Македонії триває з грудня минулого року. Партія екс-прем`єра Груєвскі виграла вибори взимку, проте не змогла відновити коаліцію та призначити уряд. Зокрема, правляча консервативна партія та соціал-демократи не можуть домовитися щодо вимоги запровадити албанську як другу офіційну мову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: