При лікарні швидкої медичної допомоги у Львові відкрили сучасний кабінет комп’ютерної томографії

dsc0917-feccc938bc5a7838f6cbdd06ac8f19cc

У приміщенні міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у Львові, що на вул. Миколайчука, 9, відкрили сучасний кабінет мультиспіральної комп’ютерної томографії приватного медичного центру «Євроклінік».

Центр є успішним прикладом соціально-відповідального бізнесу, тому окрім якісної платної діагностики на МРТ та КТ для мешканців міста, планують реалізувати і благодійну допомогу, зокрема передбачити квоти на обстеження для соціально незахищених та пацієнтів лікарні, які перебувають у важкому стані.

Зокрема, цей апарат дозволяє побачити будь-яку частину організму з точністю до пів-міліметра, вивести зображення на екран і подивитися, оцінити її на патологічність з будь-якої сторони: чи бляшка або тромб в судині, чи зона інфаркту або інсульту, чи пухлинний процес, що їх інше обстеження виявити не може.

«Звернувши увагу на ті потреби, які є у відділеннях лікарні, зокрема загальної хірургії, нейрохірургії, неврології, ортопедії, травматології, ми дуже детально підійшли до вибору обладнання, щоб воно було високої якості і було доступним для пацієнтів. Кабінет комп’ютерної томографії обладнаний мультиспіральним комп’ютерним томографом американського виробництва, що дозволяє виконувати складні обстеження експерт-класу пацієнтам із захворюваннями та травматичними пошкодженнями грудної клітки, черевної порожнини, центральної нервової системи, проводити складні обстеження з 3D-реконструкціями судин, скелету та внутрішніх органів. Комп’ютерна томографія більш детально дозволяє оцінити зміни в тканинах, які є більш щільні. Вона дозволяє проводити дуже детальні, дрібні реконструкції, отримувати точність до 0,5 мм, яку ми можемо зафіксувати на наших реконструйованих зображеннях. Особливий акцент ми робили на тому, щоб обладнання було з низькою дозою опромінення», - пояснює  Ігор Дутка, головний лікар медичного центру «Євроклінік».

«Ця апаратура дає нам можливість діагностувати і в динаміці спостерігати захворювання. Якщо розділити обстеження і лікування хворого, то для хірурга найважче поставити показання або протипоказання для оперування. І ця апаратура дає нам можливість це робити. Вона дає те, що в абсолютному числі зменшується кількість хворих, які померли після операцій. Тому що помилки є у всіх лікарів, і це обладнання дозволяє нам зменшити помилки до мінімуму», - підсумовує завідувач нейрохірургічного відділення ЛШМД Андрій Токарський.

Додамо, що медичний центр «Євроклінік» орендує приміщення у міській лікарні швидкої медичної допомоги з 2013 року. Тут працюють лікарі-спеціалісти та консультанти з багаторічним клінічним досвідом та науковим доробком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: