Росія просить Інтерпол оголосити в розшук Яценюка

26e52bc-imgonline-com-ua-resize-ss9djxwkf0op

Росія направила звернення до генерального секретаріату Інтерполу в Ліоні, попросивши оголосити в міжнародний розшук екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Про це повідомила прес-служба МВС України.

«Водночас цей запит не є офіційним оголошенням Інтерполу Арсенія Яценюка у міжнародний розшук і підлягає вивченню на предмет відповідності Статуту та Правилам організації», - зазначили українські правоохоронці.

У МВС повідомили, що пана Яценюка у РФ обвинувачують в «участі в озброєній банді», «навмисному вбивстві двох або більше людей» та «замаху на навмисне вбивство двох або більше людей».

Очільник МВС України Арсен Аваков вже запевнив генсекретаря Інтерполу, що Арсеній Яценюк ніколи не був в Чечні і не воював там.

У відомстві також зазначили, що «Мін'юст України офіційно звернувся до всіх демократичних країн та ЄСПЛ із вимогою утриматися від визнання рішень, прийнятих російською владою і судами стосовно А. П. Яценюка».

Офіційний представник російської генпрокуратури Олександр Курінний підтвердив агентству Інтерфакс, що в Інтерпол надіслали зібрані дані на пана Яценюка. На думку слідчих, колишній прем'єр колись воював проти Росії в Чечні.

Росія ще в 2015 році звинуватила пана Яценюка в участі в першому збройному конфлікті в Чечні. Вважають, що пан Яценюк був членом озброєної групи і брав участь у нападах на російських військовослужбовців.

Згідно з офіційною біографією, Арсеній Яценюк в 1994 і 1995 роках був студентом юридичного факультету університету в Чернівцях.

Наприкінці березня цього року суд у Ставропольському краї заочно заарештував пана Яценюка. Щодо політика порушили справу про умисне вбивство і участь у збройній групі.

«Всі останні роки Кремль намагається дискредитувати тих українських політичних діячів, яких вони люто ненавидять», - відреагував тоді екс-прем'єр.

Пан Яценюк був прем'єр-міністром України з 27 лютого 2014 року по 14 квітня 2016 року. Він залишається лідером партії «Народний фронт».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: