За чотири дні - вздовж лінії фронту (фото)

18235808_1421689467870133_475615917_o

Цими днями із зони бойових дій на сході повернулись волонтери Львівщини, які разом з народним депутатом України Ярославом Дубневичем проїхали по усій лінії фронту.

Із собою везли не лише Великодні страви, продукти харчування, деталі до військової техніки, а й повнопривідний позашляховик для 24 окремої механізованої бригади та копію чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі, - повідомляє прес-служба Ярослава Дубневича.

Як зазначив протоієрей та військовий капелан Іван Грицюк, котрий разом з іншими священнослужителями супроводжував святиню, на війні люди ще більше потребують духовної, моральної підтримки, ніж у мирному житті. Адже екстремальна ситуація може виникнути щохвилини, щосекунди. Під час бойових дій разом з військовою наукою, життя рятує також і віра. Вона ж робить наших вояків незламними і стійкими.

За чотири дні Чудотворна ікона, разом із волонтерами пройшла усю лінію фронту з Півночі на Південь: від села Щастя, що на Луганщині до Маріуполя, що на Донеччині.

Поблизу Золотого відбулась передача повнопривідного позашляховика для потреб 24-ї ОМБ. Нагадаємо, що дещо раніше Богдан та Ярослав Дубневичі передали п`ять аналогічних автомобілів 72-й ОМБ. Як стверджують військові, "джипи"допомагають їм оперативно виконувати поставлені бойові завдання, інша справа, що їх все ж таки недостатньо. Тому було прийнято рішення в майбутньому поповнити автопарки військових частин ще кількома позашляховиками.

Львівські волонтери відвідали своїх земляків: 703-й інженерний полк з Самбора, батальйон "Львів", десантників, Військовий медичний шпиталь у Покровську, де львівські медики рятують поранених бійців та надають допомогу місцевим мешканцям.

Окрім Великодніх смаколиків у військові частини були доставлені й інші вантажі: запасні частини, деталі агрегатів, комлектуючі, які були замовлені військовими попередньо. Загалом, під час поїздки, на передову було доставлено понад 10 тонн різноманітних вантажів.

Після чисельних зустрічей та побажань вояків, волонтери визначили для себе нове завдання на подальшу роботу: психологічна реабілітація бійців. Акценти робитимуться на більші проведення різноманітних культурно-мистецьких заходів на фронті та юридичний і моральний супровід після демобілізації. В повернення до мирного життя, воїнів потрібно готувати ще на фронті, і забезпечити всебічну опіку в цивільному суспільстві.

Бойовий дух бійців та забезпечення ЗСУ за три роки кардинально змінились у кращу сторону. Українська армія зразка 2014 і 2017 року - велика різниця. Та все ж залишається невирішеною проблема з настроями та симпатіями багатьох мешканців Луганщини та Донеччини. Хоча й вони починають усвідомлювати "хто є хто".

«Довго, ще дуже довго нам доведеться виправляти допущені помилки у формуванні українства у громадян України. І тут пріоритет мають наші ЗМІ. Потрібно більше українських газет, радіо та телебачення саме на сході. Їх явно бракує. Потрібно нівелювати безпардонну російську пропаганду, робота якої й призвела до окупації Криму та війни на Донбасі», - підсумовує враження від поїздки народний депутат Ярослав Дубневич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: