Парки у Львові оброблять від кліщів

33a3a397a36957be1f4b5bbe1a232201_XL

Департамент містобудування Львівської міської ради уклав угоду з обласним комунальним підприємством Львівської обласної ради «Профілактична дезінфекція» на послуги з профілактичної боротьби з паразитами та шкідниками.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Роботи з профілактики парків від шкідників проведуть у 8-ми парках міста. Водночас, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста нагадує про небезпеку укусів кліщами та подає рекомендації і практичні поради як уникнути укусів та що робити, якщо кліщ таки вкусив.

Зокрема, як повідомили в управлінні екології та ландшафтного планування Львівської міської ради, профілактичні роботи у львівських парках розпочнуть після того, як у місті впродовж 5-6 днів протримається погода без опадів. Знищення шкідників проведуть безкровним  методом.

Завершити обробку парків планують до 20 червня.

Читайте також: Сезон кліщів стартував: як вберегти себе і близьких від небезпеки

Водночас, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради наголошує, що кліщі є переносниками небезпечних захворювань, таких як кліщовий енцефаліт і бореліоз. Укус шкідливої комахи часто провокує симптоми, характерні для ГРВІ: загальна слабкість, нудота, підвищення температури тіла, тому діагностувати захворювання не завжди вдається. Іноді симптоматика включає оніміння шкіри, м'язові болі. Розвиток хвороби може призвести до ураження центральної нервової системи, паралічу, коми, летального результату. Інкубаційний період при зараженні бореліозом (хвороба Лайма) становить від 2 до 30 днів. Найпоширеніша ознака захворювання –  червона пляма, що з’явилася від укусу. Вона помітно збільшується в розмірах, а через кілька тижнів зникає. Хвороба Лайма вражає нервову систему, суглоби, серце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: