У Львові жорстоко побили активіста, який виступає проти незаконних забудов

18221840_1250519291712130_4172694333206100860_n
Віктор Гануляк

Учора у Львові, біля свого будинку, двоє бандитів сильно побили бейсбольним киями відомого громадського діяча і захисника Львова, члена ГО «Народна дія Львів», професійного реставратора - Віктора Гануляка.

Учора у Львові, біля будинку, двоє бандитів сильно побили бейсбольним киями відомого громадського діяча і захисника Львова, члена ГО «Народна дія Львів», професійного реставратора - Віктора Гануляка. На даний момент Віктор знаходиться в лікарні.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив журналіст Михайло Погребинський.

«Нещодавно, 24 квітня 2017 року, пан Віктор Гануляк виступав в Києві на прес-конференції «Активісти проти забудов зелених зон заявляють про фабрикування кримінальних справ і тиск на них в інтересах забудовників».

Замовив напад, ймовірно, один із чиновників, що причетний до цілої системи злочинів в сфері незаконного будівництва у Львові та руйнування його історичної спадщини. Звільнення чиновника та викриття його злочинної діяльності відбулось, зокрема, і завдяки пану Віктору Гануляку.

Перед побиттям злочинці застосували газовий балончик, згодом почали наносити удари по голові. Лише спортивний досвід (Віктор Гануляк є майстром спорту по дзюдо), завдяки якому пан Віктор ухилявся від ударів – врятував його від більш тяжких наслідків», – написав журналіст.

Додамо, що Віктор Гануляк мешкає у так званій «віллі Павліва», яка знаходиться на вулиці Івана Франка, 127. Цей будинок свого часу опинився у центрі скандалу через незаконну реконструкцію горища, яку почав здійснювати син тогочасного керівника департаменту містобудування Андрія Павліва. Віктор Гануляк, як архітектор-реставратор, зауважив низку порушень у дозвільних документах на реконструкцію: там не зазначено, що це пам’ятка архітектури, бо в пам’ятках архітектури законодавство не дозволяє проводити такі реконструкції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: