У Маріуполі виявили дві схованки з вибухівкою (фото)

те-1 (1)

З двох схованок у Маріуполі вилучено арсенал вибухівки.

Відповідно до оперативної інформації, отриманої від агентів військової контррозвідки, військовослужбовці Маріупольського відділення військової служби правопорядку знайшли та вилучили два схрони з вибухівкою, передає Медіа-центр МОУ Львів.

«Закладки були поблизу санаторію де проживають військовослужбовці, та біженці з тимчасово окупованих територій, - розповів начальник відділення ВСП – військовий комендант міста Маріуполь Михайло Пожидаєв. – Характер і якість закладок свідчать про те, що терористи готувались до можливого тривалого зберігання вибухових предметів».

Загалом, в схронах було 600 грам пластикової вибухової речовини, чотири тротилові шашки вагою 400 грам, гранати, електродетонатори (кілька з них з елементами затримки вибуху), капсулі та пристрої, що дозволяють встановлювати міни на невилучаємість. За допомогою цих компонентів, вороги могли створити кілька «пекельних машинок», які б зробили чимало лиха в регіоні. Весь вміст схронів було вилучено за допомогою військових інженерів Збройних Сил України.

Також, військовими правоохоронцями було проведено оперативну звірку маркувань всіх виробів. Перевірка показала, що всі вилучені компоненти не були виготовлені, або офіційно завезені в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: