ГПУ повідомила про підозру Арбузову

47205

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому першому віце-прем’єр-міністру України Сергію Арбузову.

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому першому віце-прем’єр-міністру України Сергію  Арбузову. Про це інформували в ГПУ.

Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами невиконання покупцем пакету акцій ВАТ «Укртелеком» – ТОВ «ЄСУ» умов приватизації щодо створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення (далі – ТМСП), незаконного фінансування упродовж 2012 – 2013 років створення ТМСП за рахунок коштів Державного бюджету України та приватизації 92 % державного пакета акцій ВАТ «Укртелеком» за заниженою вартістю.

У кримінальному провадженні складено та у передбачений законом спосіб направлено повідомлення про підозру колишньому Першому віце-прем’єр-міністру України С. Арбузову у вчиненні незаконного фінансування упродовж 2012 – 2013 років створення ТМСП за рахунок коштів Державного бюджету України в сумі 220 млн грн за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На даний час вирішується питання про оголошення С. Арбузова у міжнародний розшук та обрання йому судом запобіжного заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: