В Україні зростає відчуття, що схід відходить до Росії, – Fox News

073227c4-c118-482f-bedc-98905d165433

Росіяни мають ініціативу на окупованих територіях і методично витравлюють звідти все українське. Чи варто Україні платити за окупацію?

Таке запитання у своїй колонці поставили на сайті сканадально відомого американського телеканалу Fox News.

Після трьох років війни і більше ніж 10 000 смертей, частина Донецької та Луганської областей досі лишаються під контролем росіян. Прогресу у вирішенні конфлікту немає. Незважаючи на це, Президент України Петро Порошенко досі підтримує Мінські угоди.

В українському парламенті, який два роки тому підтримав документ, підписаний у Мінську, усе частіше лунають заклики визнати неконтрольовані території на Сході України «окупованими Росією». Згідно із даними Центру Разумкова, більше половини українців підтримують цей крок. До цього їх підштовхують і останні дії української влади: скасування торгівлі із неконтрольованими районами та відключення їх від електропостачання.

Російський політолог Андрій Піонтковський говорить, що Росія використовуватиме так звані «Д/ЛНР» як Троянського коня для повернення України у свою зону контроля.

Журналіст Сергій Гармаш, який три роки тому залишив Донецьк, говорить, що українські політики повинні бути хоробрими та визнати неконтрольовані райони Донеччини та Луганщини «окупованими», щоби не допустити російського сценарію розвитку ситуації. Політолог Володимир Фесенко певен, що ізоляція Донбасу, яку підтримує громадська думка, насправді може допомогти уникнути «замороженого конфлікту», вигідного Москві.

Хоча насправді зараз жодна із сторін насправді не знаю, що потрібно робити із Донбасом. А можливо, просто чекає на помилку іншої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: