Звідси йдуть важливі імпульси розвитку, – Мирослав Маринович про Львів напередодні Дня міста

DSC_6532-1024x684
Мирослав Маринович отримує грамоту про звання «Почесного громадянина Львова» із рук Андрія Садового / фото: ЛМР

Напередодні Дня міста Львова міський голова Андрій Садовий присвоїв декільком жителям міста звання «Почесного громадянина Львова». Цих людей обирали шляхом голосування на сайті ЛМР. Одним із них став дисидент, проректор УКУ Мирослав Маринович. Він звернувся до міста із цього приводу.

Звернення опубліковане на сайті Українського католицького університету.

– Насправді, цю відзнаку треба було б перейменувати на «Громадянин обдарований почестями Львова», – зазначив у подячному слові Мирослав Маринович. – Бо всі ми, всі покоління його мешканців, є лише річними кільцями на стовбурі славного, могутнього і креслатого дерева – стародавнього Львова. Це в Його кроні ми знаходимо собі родинне гніздечко. Це в Його щедрій зелені зріють наші плани і здобутки. Це в Його Духові-охоронцеві формується наш особистий дух.

Фото: УКУ

Роль Львова в історії сьогодення і майбутнього України велика і почесна. Саме звідси йдуть важливі імпульси розвитку. Саме тут зріють важливі розгадки до долі нашої землі. І все це стає можливим завдяки особливій місійності Львова.

Звичайно, є у Львова і слабенькі кути, але дозвольте мені в цей день про них не згадати.

У своїй вимогливості до Львова пам’ятаймо, що Львів – це ми! І місія Львова – це наша місія. Відповідальність Львова – це наша відповідальність. І я хочу привітати в цьому залі тих, хто вміє брати відповідальність Львова також і на свої плечі.

Фото: УКУ

Також, я хотів би згадати сьогодні тих львів’ян, перед якими моє серце розкрите в особливий спосіб – це молодь. Львів, як і вся Україна, має прекрасну молодь. Я це знаю по праці своїй в Українському католицькому університеті. Ця молодь вже не носить на своїх підошвах пороху рабських Єгиптів. Цю молодь вже не можна віднести до тієї нефортунної категорії гомо-совєтікус. Ця молодь поки що є поколінням війни. І я вдячний усім вам, наші воїни, за те, що ми маємо можливість зібратися тут, саме завдяки тому, що там хтось з воїнів стоїть у бруді, часом холоді, важких умовах, під обстрілом. Хай не буде це покоління більше поколінням війни. Хай буде воно поколінням духовного преображення України.

Дорогий Львове, дякую Богові, що Ти є! Хай буде благословенним кожен Твій день і кожен Твій мешканець на многії і благії літа!, – завершив Мирослав Маринович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: