Львів'ян запрошують на вечір давньої духовної музики

В рамках святкування Дня міста завтра о 19:00 у дворику Львівського музею історії релігії, що біля Домініканського собору, відбудеться вечір давньої духовної музики «Спраглі справжнього...» з літургійно-музичним центром «Передання».

Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Почуємо давні наспіви, текстам деяких є тисячоліття, музика ж записана 5-7 століть тому. Це звуки, які відтіняють тишу, звуки які засвічують Світло, яке народжується зі Слова», - розповідає координатор-менеджер літургійно-музичного центру «Передання» Неля Ільченко.

«Літургійний центр «Передання» досліджує давню духовну традицію. Він сформувався навколо спільнот Біблійної школи та спільноти церковних співців «КЛІРОС», які за основу свого літургійного-музичного і творчого руху та пошуку від початку свого утворення взяли живе і досвідне заглиблення у скарбниці візантійсько-українського храмового благочестя. Колектив виник у 2015 році у Лаврі Святого Йоана Хрестителя, при монастирському храмі Софії Премудрості Божої, УГКЦ, (м. Львів). Літургійним пріоритетом для співців «Кліросу» є вслухання і праця над традиційною візантійсько-українською монодією», - зазначається у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: