Минулої доби бойовики на Донбасі 50 разів обстріляли позиції ЗСУ

За минулу добу підтримувані Росією бойовики 50 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських військ, один військовослужбовець загинув, 9 українських захисників дістали поранення.

Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 мм та 82 мм ворог бив по позиціях сил АТО поруч Кам`янки. Вогнем 120-міліметрових мінометів накривав захисників Невельського та Троїцького, а по оборонцях Луганського гатив з гранатометів різних систем. Зі 120-ти та 82-х міліметрових мінометів та гранатометів ворог обстрілював позиції під Верхньоторецьким. По опорних пунктах поблизу Авдіївки противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів. По позиціях неподалік населених пунктів Зайцеве та Піски ворог застосовував 82-міліметрові міномети, озброєння БМП, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник обстрілював захисників Новгородського.

На Приморському напрямку вогнем мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї ворог накривав позиції поруч Павлополя. Артилерійські системи калібру 122 мм, 120-міліметрові міномети, гранатомети та стрілецьку зброю противник застосовував по опорних пунктах неподалік Гнутового. З 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог гатив по опорних пунктах морських піхотинців під Водяним. З мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів та кулеметів великих калібрів противник бив по оборонцях Красногорівки, а з гранатометів різних систем вів вогонь по захисниках Широкиного та Чермалика. З мінометів калібру 82 мм та протитанкових гранатометів противник гатив по позиціях неподалік Мар’їнки. Зі стрілецької зброї ворог обстрілював опорні пункти біля Гранітного. В районі Новотроїцького діяли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з артилерійських систем калібру 122 мм підрозділи російсько-окупаційних військ гатили по опорних пунктах поблизу Новозванівки. 120-міліметрові міномети та автоматичні гранатомети противник застосував поблизу Кримського, а з мінометів калібру 82 мм та гранатометів різних систем бив по опорних пунктах під Троїцьким. З протитанкових гранатометів ворог вів вогонь по позиціях поруч населеного пункту Жовте. Гранатомети різних систем та стрілецьку зброю противник застосовував по захисниках станиці Луганської та Валуйського, а зі стрілецької зброї обстрілював опорні пункти в районі Донця.
В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: