У Південній Кореї відбуваються дострокові президентські вибори

У Південній Кореї сьогодні проходять дострокові президентські вибори.

Як повідомляє Deutsche Welle, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, фаворитом виборчих перегонів вважається колишній голова раніше опозиційної, а нині правлячої демократичної партії «Тобуро» Мун Чже Ін.

Передвиборна програмі 64-річного кандидата в президенти Південної Кореї містить м`якіший політичний курс щодо КНДР, реформи великих південнокорейських компаній на кшталт Samsung і більше самостійності у відносинах зі США. Найбільшою популярністю ліволіберальний політик і колишній адвокат-правозахисник користується серед молодих виборців.
Найсильнішу конкуренцію Мун Чже Іну можуть скласти кандидат з правого табору Хон Чжун Пхе і бізнесмен, котрий відстоює центристські погляди Ан Чхоль Су. Утім, за даними опитувань, обидва кандидати значно відстають від Мун Чже Іна, якому прогнозують до 40 відсотків голосів.

Загалом за крісло президента Південної Кореї змагаються 13 кандидатів, з-поміж яких обиратимуть близько 42,5 мільйонів виборців. Після того, як о 20:00 за південнокорейським часом закриються виборчі дільниці, будуть оприлюднені перші результати екзит-полів. Очікується, що явка на виборах перевищить 90 відсотків.
Дострокові вибори в Південній Кореї були призначені після того, як екс-главі держави Пак Кин Хе оголосили імпічмент і заарештували через звинувачення в корупції. Мун вже змагався за посаду президента в 2012 році з Пак Кин Хе, але тоді програв.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: