Після затримання Насірова митниця приносить «плюс» 300 мільйонів на день, - Ситник

630_360_1455619029-5288

Податкові надходження збільшилися на 300 мільонів гривень на день після затримання Національним антикорупційним бюро України голови фіскальної служби України Романа Насірова.

Про це в інтерв'ю UA|TV заявив директор НАБУ Артем Ситник, передає «Укрінформ».

«Після того, як ми затримали Насірова, митниця почала приносити на 300 мільйонів гривень до бюджету більше щодня. Ці процеси - тільки перші паростки того, що може бути. Люди бояться. Пропала впевненість у недоторканності. Вже немає недоторканних», - сказав Ситник.

За його словами, справу Насірова, якого звинувачують у наданні незаконної розстрочки податкових боргів підприємствам, пов'язаним з народним депутатом-втікачем Олександром Онищенком, передадуть до суду до кінця травня.

Ситник також додав, що позиції захисту у справі немає.

«Він (Насіров, - ред.) не відповів на жодне запитання, яке ставилося йому в якості підозрюваного, але у соцмережах він поводиться дуже пафосно, гарно. Ця поведінка украй відрізняється від того, як він поводиться на допитах. На допитах - він нічого не знає і не може пояснити», - сказав директор антикорупційного бюро.

Що стосується справи НАБУ, відкритої проти Онищенка, Ситник відзначив: прибуток держпідприємства ВАТ «Укргазвидобування» після ліквідації корупційної схеми збільшився у понад 6 разів.

«У результаті розслідування ми ліквідували саму корупційну схему, тобто ті прокладки, через які державні гроші йшли Онищенку і членам злочинної організації. За три роки існування цієї схеми державне підприємство "Укргазвидобування" отримало прибуток 25 мільйонів гривень. Коли ми цю схему ліквідували, через 4 місяці - прибуток від тих же свердловин склав 162 мільйони гривень. Три роки - 25 мільйонів гривень, 4 місяці - 162 мільйони гривень. Цифри показують рівень корупції на державних підприємствах», - підкреслив він.

Загалом на держпідприємствах після Революції Гідності збиток від корупційних схем, які розслідує НАБУ, склав понад 80 мільярдів гривень, повідомив Ситник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: