Приблизно три сотні гірників на шахті «Суха Балка» відмовляються підніматися на поверхню

3

Гірники шахти «Суха Балка», що у Кривому Розі, відмовляються підніматися на поверхню.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив головне незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.  

«Гірники шахти «Суха Балка» після відпрацьованої зміни відмовляються підніматися на поверхню. Зміна приблизно 300 осіб. Вимоги ті ж самі – підняття заробітної плати», – йдеться у повідомленні.

Довідка

Приватне акціонерне товариство «Євраз Суха Балка» — підприємство гірничодобувної галузі, що спеціалізується на видобутку залізної руди підземним способом.

Сировинна база підприємства представлена ​​покладами багатих залізних руд в основному мартитового, рідше — гематитового складу, запаси яких розвідані до глибини 2060 м в полі шахти «Ювілейна» і до глибини 1500 м в полі шахти ім. Фрунзе.

Запаси розвіданих корисних ресурсів на двох шахтах, за оцінними даними, становлять 75 млн тонн і можуть забезпечити роботу комбінату на найближчі 25 років. Вміст заліза в товарній руді варіюється в межах 56-60 %. Крім багатих залізних руд, у полях шахт є значні запаси магнетитових кварцитів — понад 580 млн тонн, забезпеченість якими досягає декількох сотень років.

Основними споживачами продукції підприємства є Південний ГЗК і Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча. Також продукцію постачали на Алчевський металургійний комбінат, Єнакієвський металургійний завод, «Криворіжсталь», металургійні комбінати Австрії, Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії, Словаччини та Чехії.

«Євраз Груп С.А.» — Evraz Group — російська холдингова компанія, є однією з найбільших у світі вертикально-інтегрованих металургійних і гірничодобувних компаній.

У грудні 2007 року «Євраз» підписав угоду про придбання мажоритарних пакетів акцій низки виробничих підприємств Привату в Україні: Відкритого акціонерного товариства «Суха Балка», Дніпропетровського металургійного заводу ім. Петровського і трьох коксохімічних підприємств (Дніпродзержинського коксохімічного заводу, заводів «Баглейкокс» і «Дніпрококс»). Операція з придбання була завершена у вересні 2008 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: