Сьогодні Гонтарева провела останню нараду з керівниками найбільших банків

1752355

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева сьогодні, 10 травня, провела нараду з керівниками найбільших банків.

Про це повідомила виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Остання робоча нарада під головуванням Валерії Олексіївни, голови Національного банку України, з керівниками банків України з питань актуального стану грошово-кредитного та валютного ринків України», - написала Коробкова.

За її інформацією, крім Гонтаревої, на зустрічі були присутні її заступники Яків Смолій, Катерина Рожкова і Роман Борисенко.

Як згодом повідомила прес-служба НБУ, під час наради Гонтарева нагадала про найважливіші кроки Нацбанку під своїм керівництвом за три роки, включаючи досягнення макрофінансової стабільності, перехід до режиму інфляційного таргетування, очищення банківського сектору, проведення внутрішньої трансформації НБУ.

Також з посиланням на слова Гонтаревої повідомляється, що Національний банк продовжить активно працювати над втіленням Комплексної програми розвитку фінансового сектору України.

Сьогодні, 10 травня, в Національному банку повідомили, що у його голови Валерії Гонтаревої останній робочий день на посаді, і з 11 травня до призначення нового голови НБУ керуватиме регулятором перший заступник голови Яків Смолій.

За словами народного депутата від «Блоку Петра Порошенко», представника президента в парламенті Ірини Луценко, президент поки що не завершив політичних консультацій з наступною кандидатурою на посаду голови НБУ.

Згідно з Конституцією, голову НБУ призначає Верховна Рада за поданням президента терміном на 7 років.

Як повідомлялося, голова НБУ Валерія Гонтарева на початку квітня офіційно оголосила про звільнення зі своєї посади з 10 травня. За її словами, інших змін у складі правління НБУ і політиці регулятора не передбачається.

Гонтарева обіймає посаду голови НБУ майже 3 роки, після того, як 19 червня 2014 року Верховна Рада підтримала пропозицію президента України Петра Порошенка про її призначення після відставки з цієї посади Степана Кубіва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: