У Дніпрі поліція побила патріотів. Філатов вимагає від Авакова і Луценка розібратися

original

9 травня в Дніпрі біля Монумента Слави відбулися сутички.

Після вимоги проукраїнських активістів прибрати політичну і заборонену законом символіку, георгіївські стрічки, комуністичні прапори тощо, група молодих людей, які прийшли до пам'ятника в колоні з нардепом «Опоблоку» Олександром Вілкулом, атакувала активістів і воїнів АТО.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Тітушки, які атакували активістів, мали на одязі помаранчеві наліпки. При цьому поліцейські, за свідченнями деяких очевидців, діяли спільно з тітушками.

Про це також пише у Facebook народний депутат Андрій Денисенко.

«А ось і відеодокази узгоджених спільних дій поліції з вілкулівскими тітушками проти ветеранів війни за незалежність. Бандюччя безкарно разом із мусорами б'є захисників України. Арсене Аваков, хто б що не казав, а я досі вірю, що на Майдані ми з вами стояли саме заради того, щоб подібне більше ніколи не повторювалося в нашій країні», - зазначає депутат і публікує відео, на якому видно побиття бійців АТО.

https://www.youtube.com/watch?v=sJxGSnXjeBo

Водночас місцеве видання «Дніпроград» написало, що коли представники партії «Соціалісти» вийшли на алею, виявилося, що у них більше червоних прапорів, ніж навіть людей.

«Поліція, аби не допустити зіткнення протилежних сторін, вирішила чомусь «провчити» ветеранів. У ході сутички з чисельною перевагою близько 8 до 1 добре екіпіровані поліціянти побили та відтіснили ветеранів, серед яких мінімум 11 осіб отримали травми різної тяжкості, двоє евакуйовані «швидкою», у одного – критична черепно-мозкова травма», – пише видання.

Різко на вчорашні події відреагував мер Дніпра Борис Філатом. На своїй сторінці у Фейсбук він писав: «За останні два роки в цьому місті шахраї і бандити захоплювали міськвиконком, палили комунальну техніку, різали шини, били депутатів, ображали і принижували муніципалів».

Він зазначив, що жодна особа за це досі не понесла покарання.

«Сьогодні реваншисти показали на що вони здатні, коли залишаються безкарними... Арсен Аваков і Юрій Луценко або ви наведете в Дніпрі порядок, або я буду піднімати людей. Вони хотіли «хунту» – вони її отримають», – наголосив Філатов.

Відреагував на події у Дніпрі генеральний прокурор Юрій Луценко.

«1. Вчора 8 ідентифікованих тітушок, що напали на учасників АТО, були затримані, вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

  1. Слідство працює, щоб встановити організатора і джерело фінансування тітушок.
  2. Також проводиться розслідування ганебної співпраці працівників Нацполіції з тітушками. За це також будуть відповідати.
  3. Прокремлівська по суті акція стала можливою через самоусунення патріотичних організацій та партій від святкування нашої перемоги», – написав Луценко.

Водночас у коментарі мер Дніпра Філатов зазначив: «Юрію Віталійовичу, Вас обманюють. Всі затримані, крім одного, який побив депутата облради Влада Бородіна, вже відпущені. Станом на «зараз» в ІТТ тільки лише одна людина з ті тушок».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: