Правоохоронці викрили схему розкрадання бюджетних коштів при ремонті вулиці у Львові

18423976_1979589245607124_6338052621255633861_n

На підставі офіційних документів про виконання робіт із бюджету виділили гроші. Однак, частина з них була виконана лише на папері. За попередніми даними сума збитків становить понад мільйон гривень.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 викрили злочинну схему розкрадання бюджетних коштів.

Так, у 2016 році посадові особи одного із Департаментів Львівської міської ради та комерційної структури із залученням субпідрядника уклали договір на проведення реконструкції вулиці обласного центру.

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції встановили, що з метою привласнення бюджетних коштів до актів виконаних робіт посадовці внесли завідомо недостовірну інформацію. До них включили роботи, які були виконані лише на папері. Зокрема, роботи по відновленню бетонних і залізобетонних конструкцій у місцях руйнування. Даний факт також підтверджується висновками фахівців Західного офісу Держаудитслужби.

На підставі офіційних документів із бюджету безпідставно було виділено понад мільйон гривень, які в подальшому посадовцями було освоєно.

На підставі зібраних матеріалів слідчими Франківського відділу поліції ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

На даний час проводяться слідчо-оперативні заходи по встановленню безпосередніх посадових осіб як органу виконавчої влади, так і комерційних структур, причетних до розкрадання бюджетних коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: