У Чернівцях розпочались урочистості з нагоди відзначення Дня Європи

. У Чернівцях сьогодні розпочались урочистості з нагоди відзначення Дня Європи, в яких беруть участь приблизно 500 людей.

У Чернівцях сьогодні розпочались урочистості з нагоди відзначення Дня Європи, в яких беруть участь приблизно 500 людей.

На Соборній площі сьогодні вранці відбулась урочиста церемонія підняття Державного прапора України та Прапора Європейського Союзу.
Участь у цих заходах беруть керівництво Чернівецької ОДА, міської та обласної рад, представники громадськості, військові, учасники антитерористичної операції, волонтери, студенти і школярі.
Під оголошення початку церемонії, прапороносна група внесла символічні стяги, а під звуки Державного гімну України та Гімну Європи «Ода до радості» військові підняли прапори.

Пізніше особовий склад Чернівецького військового гарнізону пройшов урочистим маршем центром міста – від Соборної до Театральної площі, виконуючи українські патріотичні музичні композиції.
На Театральній площі участь у концерті з нагоди свята беруть 38 дитячих та аматорських духових оркестрів з усієї Чернівецької області. Вони виконують музичні твори відомих українських та зарубіжних композиторі.

До слова, сьогодні, 11 травня, Рада ЄС ухвалила рішення, яким остаточно затвердила надання громадянам України безвізового режиму з країнами-членами Європейського Союзу.
Довідка. День Європи – свято, яке відзначається у країнах ЄС 9 травня. В Україні День Європи офіційно відзначається у третю суботу травня, згідно з Указом президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 року. Це свято жителі України відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: