На Львівщині бракує 94 шкільних автобуси

Львівщина є лідером за відкриттям опорних шкіл.

Про це під час брифінгу у Львові  розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, передає кореспондент ІА Дивись.info

«На  Львівщині вже відкрили 24 опорні школи і 137 філій. І Міністерство освіти і науки це дуже вітає. У нас опорні школи трактують в першу як засіб зекономити кошти, але саме ці школи можуть дати дітям старших класів якісну освіту. Сьогодні у сільській місцевості є понад 33% старшокласників, які навчаються у класах, де є менше 10 учнів. А це означає, що один вчитель викладає по 5, а то й 7 предметів одночасно: математику, хімію, фізкультуру і, можливо, ще щось. Про яку якісну освіту цих дітей може іти мова? Це означає, через місце свого народження ті діти вже перебувають у нерівних умовах поруч із ровесниками. Початкова школа має бути якнайближче до місця проживання дитини. Ми заохочуємо зберігати навіть дуже маленькі початкові школи, адже малих дітей не можна возити. Натомість дітей старшого віку, коли вже потрібне профільне, кабінетне навчання, з фахівцями-предметниками, обов’язково потрібно довозити в таку школу, яка надасть адекватну освіту», – заявила Лілія Гриневич.

На Львівщині на облаштування системи опорних шкіл у минулому році втратили понад 11,5 млн грн. Попри це в області ще бракує шкільних автобусів. «Зараз є 240 шкільних автобусів, але насправді нам ще потрібно 94 автобуси. Тому тут є ще багато роботи. Кабмін виділив цього року 8 млн грн., а на засадах 70% на 30% місцева влада повинна додати ще свої кошти», – заявила міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: