Сержант ЗСУ Тарас Гап’як з Борислава здався в полон бойовикам «ЛНР» (відео)

473048

Інцидент із Тарасом Гап'яком відбувся ще у березні-місяці.

Інцидент із Тарасом Гап'яком відбувся ще у березні.

Український військовослужбовець контрактної служби сержант Тарас Гап’як добровільно здався в полон бойовикам самоназваної «Луганської народної республіки».

Відповідне відео його допиту бойовиками з’явилося в мережі в четвер, 11 травня. Цю інформацію також підтвердив штаб АТО.

«За попередньою інформацією було встановлено, що він самовільно залишив місце служби наприкінці березня цього року. За даним фактом було проведено службове розслідування, а також надіслано повідомлення у військову прокуратуру та у Військову службу правопорядку», – йдеться в повідомленні.

Військовослужбовця було позбавлено військового звання «сержант» згідно Дисциплінарного Статуту Збройних сил України.

«Матеріали службового розслідування направлено до військової прокуратури для прийняття правового рішення за статтею 430 ККУ – «Добровільна здача в полон», — повідомляє штаб.

Відео з колишнім сержантом опублікувала так звана «народна міліція ЛНР». На ньому чоловік 1994 року народження ламаною російською мовою розповідає, що народився в Бориславі Львівської області. Також військовополонений розповів про брак військової техніки та особового складу в українській армії, про постійне розпиванні спиртних напоїв особовим складом армії, і про те, що військовослужбовці намагаються будь-якими способами отримати звільнення або відпустку, щоб повернутися до своїх родин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: