Суд ООН в Гаазі сьогодні прийме рішення щодо подальшого розгляду позову України проти Росії

Gaaga

Сьогодні, 12 травня, президент Міжнародного суду ООН в Гаазі вирішить, як буде просуватися справа і скільки сторони отримають часу на підготовку меморандуму, в якому будуть викладені всі докази по справі.

Про це повідомила заступник глави МЗС України Олена Зеркаль, передає КНК Медіа.

За словами Олени Зеркаль, 12 травня президент суду вирішить, як буде просуватися справу, скільки сторони отримають часу на підготовку меморандуму.

У меморандумі обидві сторони повинні викласти всі докази в деталях, «включаючи і суб'єктивну сторону справи», додала дипломат.

Нагадаємо, з 6 по 9 березня в Гаазі пройшли попередні слухання за позовом України проти Росії, в якому вказується на порушення Москвою положень Конвенції ООН про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Київ вимагав засудити акти тероризму в Харкові і на Донбасі, включаючи збитий рейс MH17, а також зобов'язати Росію виплатити компенсації, розмір яких в позові не вказано. Крім цього, суду пропонується залучити до відповідальності офіційних осіб, винних, на думку позивачів, в підтримці тероризму.

Другий блок претензій стосувалася порушень прав кримських татар і українців з боку окупаційної влади Криму.

Україна просила Міжнародний суд ООН на час розгляду справи, як захід забезпечення позову, заборонити РФ здійснювати будь-які кроки, які погіршують ситуацію.

19 квітня Міжнародний суд ООН відмовив Україні у тимчасових заходах проти Росії по Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму. При цьому суд в Гаазі погодився ввести заходи за позовом України проти Росії для захисту національних меншин в окупованому Криму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: