У Дніпрі відкрито Алею пам’яті героїв АТО

У Дніпрі сьогодні, 12 травня, в сквері біля Дніпропетровської облдержадміністрації урочисто відкрито Алею пам’яті загиблих героїв АТО та Революції гідності.

Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА, на Алеї встановлено великі скляні стели, на які нанесені імена та портрети понад 500 загиблих жителів Дніпропетровщини.

Крім того, на стелах розміщені світлини, відзняті українськими військовими фотокореспондентами в зоні проведення АТО зокрема, й відомим фотографом Дмитром Муравським. Ветерани АТО та родичі загиблих також власноруч висадили 180 туй навколо скляних стел, які підсвічуються вночі.
На відкриття Алеї пам’яті зібралися кілька тисяч дніпровців – родичі загиблих, почесні гості та військові.

 

Під час відкриття Алеї пам’яті в небо випустили сотні білих кульок, які символізують світлі душі загиблих у боротьбі за свободу та незалежність України. Під супровід оркестру колони військових пройшли по Алеї урочистим маршем.
Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко назвав Алею пам’яті у Дніпрі одним з наймасштабніших в Україні меморіальних комплексів з вшанування Героїв АТО та Революції Гідності.

 

Меморіал споруджено за рахунок меценатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: