«Добрі мамині казки» вже запрошують читачів на численні зустрічі-презентації (Фото)

Книжково-соціальний проект львівської письменниці та журналістки Лесі Кічури «Добрі мамині казки» уже з наступного тижня тішитиме малюків. Адже ініціатива казкарки таки здійснилася – книга вийде друком напередодні 1 червня – Міжнародного дня захисту дітей.

Книжково-соціальний проект львівської письменниці та журналістки Лесі Кічури «Добрі мамині казки» уже з наступного тижня тішитиме малюків.  Адже ініціатива казкарки таки здійснилася – книга вийде друком напередодні 1 червня – Міжнародного дня захисту дітей.

Кілька днів тому авторка отримала з друкарні сигнальний примірник своїх казок. Що очікувати від проекту дорослим та малим читачам, ІА Дивись.інфо розпитала в письменниці.

 – Врешті ваш однойменний проект має результат - книга таки вийшла. Які подальші плани?

– Суцільні зустрічі, читання, веселі та смачні презентації, інтерактиви та вікторини і так майже впродовж місяця щоденно. Відверто не думала, що так багато охочих зголоситься в перші дні після виходу книги. Це дуже мене тішить та надихає як автора до подальшого творення.

– Чим дивуватимете на першій презентації?

– Сподіваюся вона буде веселою і навіть трішки дорослою. Адже, розіславши повідомлення про приблизну дату, я отримала з десяток зацікавлених звернень від моїх колег, які вирішили не просто привести на зустріч дітей, а самим конче бути присутніми на ній. Тож перші казкові читання «Добрих маминих казок» будуть відбуватися вже 29 травня. Детальнішу інформацію можна дізнатися на моїй сторінці у соціальній мережі.

Наступного дня, 30 травня, я готую програму для маленьких читачів Львівської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва (вул. Винниченка, 1, - авт.). Обіцяю відвідувачам вікторини, конкурси, розмальовування та прослуховування казок.

– Вас не лякає, що попереду літо. Відповідно у дітей канікули?

– Аніскілечки. Бо вже наразі майже весь червень у мене розпланований. Дуже тішуся з гарного запрошення Дому Франка (музею Каменяра). З директором Богданом Тихолозом придумали спільну акцію для дітей у Франковому обійсті вже 9 червня. Тож, якщо дозволить погода, будуть смачні вуличні читання, можливо у садку під грушею чи перед будинком. Для цієї зустрічі готуюся також дуже ретельно, бо ж читати свої казки у домі Франка – то величезна відповідальність. Ще досі на моєму столі в кабінеті лежать дві улюблені з дитинства казки «Лисичка-кума» та «Ріпка» в обробці Івана Яковича. Колись я надихалася ними… Пришов час, аби подякувати за таке натхнення колишньому господареві дому.

До того ж майже щодня я отримую кілька запрошень із львівських та навчальних закладів області, щоб приїхати до дітей початкових класів. Звісно, я погоджуюся залюбки. Адже готуючи цей проект, мені найбільше йшлося про те, аби повернути моду на читання, зробити гарну авторську казку актуальною, веселою та цікавою для сучасного маленького читача.

– Насправді, не завжди в остаточному варіанті книга виходить такою, як Ви її хочете бачити. З того, що мені відомо, у вашому випадку всі очікування справдились. Та чи є те, що здивувало найбільше під час роботи над виданням? 

– Моя команда.  Це такі неймовірні люди, без яких цього б не було. Насамперед, моя сім’я – вони першими повірили в успіх і сказали, що цей проект конче потрібен саме зараз. Властиво на виданні дебютної книги наполіг чоловік. Також це мої друзі - Наталія Підлужна, Ігор Стахів -, які є чудовими фахівцями – довели книгу до ладу: вичитали, зверстали, допомогли із пошуками видавця. І, звісно, спонсори – ті люди, які, вислухавши кілька речень про «Добрі мамині казки», сказали: «Це гарний проект. Ми його підтримаємо. Адже кожна людина з талантом вчасно має отримати свій хороший старт. Нам приємно його для вас забезпечити».

Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: