«ОГХК» у 2016 році збільшило прибуток до 678 мільйонів гривень

2016 рік «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» завершила з чистим прибутком у розмірі 677,6 мільйона гривень, що вище показника попереднього періоду на 7% або на 45,9 мільйона гривень.

Дана фінансова звітність розрахована згідно з міжнародними стандартами та підтверджена висновками незалежної аудиторської компанії з великою «четвірки» - KPMG, йдеться у прес-релізі ПАТ «ОГХК».

Це найвищий показник прибутку за час роботи компанії на ринку з 2014 р. Чистий дохід компанії за 2016 р зріс до 2,442 млрд грн або на 33%. EBITDA збільшилася з 820,091 млн грн до 1,083 млрд грн або на 32%.

Позитивна фінансова динаміка в ПАТ «ОГХК» минулого року пояснюється зростанням продажів основної продукції на експорт в натуральному вираженні. Наприклад, реалізація ільменітового концентрату зросла в досліджуваному періоді на 64% до 278,356 тис. т. Продаж рутилового концентрату збільшився в 2016 р на 22% до 60 тис. т. Цирконового концентрату реалізовано на 20% більше в порівнянні з 2015 р або 21, 826 тис. т.

2016 рік був переломним для філій «ОГХК». Компанії вдалося переорієнтувати ільменіт «Іршанського ГЗК» на зовнішні ринки після того, як комбінат протягом 10 років був змушений поставляти свою сировину «Кримському титану». Виріс попит на рутиловий, цирконовий і інші види більш дорогих концентратів, що випускаються філією «Вільногірський ГМК». Активізувалися покупці ільменіту вільногірського виробництва. Цим продуктом довгий час були переповнені склади комбінату.

Зростання попиту на найдорожчі концентрати філії «ВГМК» - рутиловий, цирконовий, а також дистен-сілліманітовий та порошкові концентрати забезпечив зростання виручки «ОГХК» в 2016 році.

«По суті, фінансовий результат 2016 року - плоди докладених раніше зусиль по розширенню ринків збуту. Склади філій були істотно розвантажені під виконання експортних контрактів, що дуже важливо для компанії, яка почала свій шлях на титановий ринок «з нуля», - коментує виконуючий обов'язки голови правління ПАТ «ОГХК» Олександр Гладушко.

За його словами, в минулому році світовий титановий ринок переживав «дно» кризи, але це не завадило компанії отримати позитивний фінансовий результат.

У 2017 році прибуток компанії показав тенденцію до зниження. Це викликано рішенням правління істотно збільшити витрати на розкривні роботи, відвантаження продукції, а також соціальні статті витрат, що значно збільшує собівартість продукції, говорить Олександр Гладушко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: