«Укртелеком» почав роботи з блокування санкційних російських сайтів

73

Один з найбільших українських операторів телекомунікацій «Укртелеком» почав роботи з виконання рішення РНБО, закріпленого указом президента, про блокування російських соцмереж «ВКонтакте» і «Однокласники», а також інших ресурсів, які підпали під санкції.

Один з найбільших українських операторів телекомунікацій «Укртелеком» почав роботи з виконання рішення РНБО про блокування російських соцмереж «ВКонтакте» і «Однокласники», а також інших ресурсів, які підпали під санкції.

Про це написав директор з корпоративних комунікацій оператора Михайло Шуранов на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Укртелеком» виконує вимоги указу президента України про заборону надання послуг доступу до веб-ресурсів, оприлюднених в указі. Процес досить складний і вимагає певного часу, враховуючи значну кількість ресурсів. Роботи вже розпочато», - повідомив він.

Шуранов зазначив, що роботи з блокування сайтів проводитимуться поетапно. Згідно з попередньою оцінкою фахівців компанії, тривалість робіт займе від кількох днів до тижня.

Додамо, 15 травня президент України Петро Порошенко підписав указ про продовження на рік санкцій проти Росії, згідно з яким в Україні буде заблоковано доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Однокласники», ресурсів Yandex, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту «1С». Доступ до російських соціальних мереж буде обмежений у зв`язку з блокуванням всіх ресурсів сервісу Mail.Ru Group. Під дію санкцій підпадають сайти антивірусних компаній «Лабораторія Касперського» і DrWeb.

Відповідний указ набуде чинності не пізніше 1 червня.

За оцінками голови Інтернет асоціації України олександр Федієнка, оператори не зможуть швидко заблокувати зазначені ресурси, оскільки це складна процедура, що вимагає великих фінансових затрат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: