Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження Артеменка

andrij-artemenko_

Верховна Рада України ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата України Андрія Артеменка.

За постанову № 6445 проголосували 244 народних депутатаg із 328 зареєстрованих у сесійній залі, передає УНІАН.

Зокрема, від «Блоку Петра Порошенка» за це рішення проголосували 102 депутата, від «Народного фронту» - 67, а від «Опозиційного блоку» жоден депутат не проголосував на підтримку цього питання.

Постановою передбачено достроково припинити повноваження народного депутата Артеменка, обраного в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від Радикальної партії, у зв’язку з припиненням громадянства України.

15 травня регламентний комітет рекомендував Раді позбавити Артеменка мандата депутата.

Раніше лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко повідомляв, що Порошенко 29 квітня підписав указ про припинення громадянства Артеменка.

У свою чергу, Артеменко заявляв, що нічого не знає про указ президента Петра Порошенка щодо припинення громадянства України депутата.

Сам Порошенко під час прес-конференції 14 травня підтвердив, що припинив громадянство Артеменка.

У лютому видання The New York Times оприлюднило матеріал, у якому зазначалось, що Артеменко передав план нормалізації відносин між Україною і Росією екс-раднику президента США Майклу Флінну незадовго до його відставки.

Серед іншого, план містить ідею проведення всеукраїнського референдуму про передачу Криму Росії в оренду на 50-100 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: