Водій львівської маршрутки, який приголомшив мережу, отримав подяку від мера

images

Водій міського автобуса Мирослав Гадуп’як, який працює на маршруті №51, отримав подяку від мера Андрія Садового за сумлінну працю й доброзичливе ставлення до пасажирів. Нещодавно його вчинок вразив мережу – водій не рушив від зупинки, поки у переповненій маршрутці пасажири не поступилися місцем вагітній жінці.

Про це інформує прес-центр підприємства «Успіх БМ».

«Такі випадки бувають дуже часто, і мені самому дуже не подобається, коли жінка у маршрутці стоїть, тримає дитину на руках, а хтось у цей час спокійно сидить», – каже Мирослав Гадуп’як.

Іноді на прохання поступитися місцем люди реагують зухвало та навіть агресивно, зізнається водій.

«У мене були випадки, коли чоловік відмовлявся поступитися місцем, бо «що, та дитина на руках так багато важить?». Але на моє зауваження відреагував і місце таки уступив.

Була й жінка, яка погрожувала мені, що я не буду більше працювати, бо не маю права піднімати її. Я тоді пояснив, що місце, яке вона зайняла, призначене для інвалідів та пасажирів з дітьми, а не для молодих, які сидять в навушниках і просто не бачать нічого», – розповідає Мирослав Гадуп’як.

«Працювати з людьми дуже тяжко. І ситуації бувають різні, одна на іншу не схожі. Був випадок, коли стояв тато з дитиною, тоді я п’ять хвилин не рушав, поки йому місцем не поступилися», – коментує водій.

Також Мирослав Гадуп’як зауважує, що пасажири з дітьми можуть навіть травмуватися під час руху автобуса, але не всі це розуміють.

«Якщо жінка тримає дитину на руках, то вона може не втриматися і впасти разом з дитиною. Адже ситуації на дорозі можуть бути різні, і навіть аварійні, коли потрібно різко загальмувати. Тому я вважаю, що поступатися такому пасажирові місцем – це перш за все безпека руху. А по-друге, це людяне і чуйне ставлення до пасажирів з дітьми і вагітних», – наголошує водій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: