Дельфін заплив у річку та наробив галасу в Миколаєві (відео)

Dolphin_Swimming_08
Фото ілюстративне

ДСНС, рибоохорона та волонтери не знають, як допомогти ссавцю повернутися в море.

У Миколаєві в річку Інгул заплив із моря дельфін, порятунок якого перетворився на цілу спецоперацію. Таке сталося вже вдруге за останні три дні, попереднього разу поранене дитинча загинуло, йдеться в сюжеті ТСН.

Вдруге до річки потрапив уже молодий ссавець.

«Приготували човни, хотіли підсакою, але він від нас пішов», - розповів про полювання на дельфіна головний інспектор Миколаївського рибоохоронного патруля Олег Гуменюк.

Спеціалісти пояснювали, що дельфін виглядає здоровим, однак потребує негайного порятунку.

«Він може до п'яти діб бути в прісній воді. Його максимально швидко потрібно скерувати в морську воду», - застеріг іхтіопатолог Сергій Гончаров.

Для порятунку дельфіна знадобилися спеціальні сітки, яких в місті не виявилося.

«Рибоохорона з себе ці функції знімає, ДСНС теж не знає, що робити – в них теж інші функції», - каже керівник Миколаївського міського товариства захисту тварин Муза Махова.

Тож намагалися зловити у рибацькі сіті, однак виявилось, що необхідним для цього катером дельфіна можна лише поранити. Вирішили його обережно вигнати його човном у море, однак і ця тактика не спрацювала. В підсумку, підігнати дельфіна ближче до моря вдалося тільки водолазу. Однак рятувальні роботи не припинилися – тварину погодували та викликали на допомогу фахівців Одеського дельфінарія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: