На аеродромі «Цунів» понад тисяча пластунів змагатиметься у таборуванні

З п’ятниці по неділю львівський осередок організації «Пласт» проведе щорічні змагання «Свято Весни». Більш, ніж 1300 пластунів ночуватимуть в наметах, будуватимуть споруди, готуватимуть на польовій кухні та змагатимуться між собою у практичних ділянках. Захід пройде з 19 по 21 травня на аеродромі «Цунів» (Городоцький р-н Львівської обл.).

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Кожне «Свято Весни» має свою легенду. Цього року молоді хлопці та дівчата створять пластову Кремнієву Долину. Територію заходу розділять на три підтабори – торгівельних мереж, культурно-соціального розвитку та технічного розвитку. Завдання – придумати та розвинути свої стартапи у напрямках, креативно поєднавши це з елементами життя в природі.

Найочікуваніший елемент програми «Свята Весни» – велике змагання з практичного пластування. Дівчата і хлопці надаватимуть першу медичну допомогу, стрілятимуть в імпровізованому тирі, в’язатимуть вузли, варитимуть західноукраїнські страви на вогні, орієнтуватимуться з картою, розпалюватимуть вогнище в жорстких умовах. Серед інших точок програми – футбол, волейбол та навіть можливість стрибнути з парашутом для старшої молоді.

«Наш захід особливий тим, що це перший в сезоні масовий виїзд пластунів на природу. Після затяжної зими та мінливого початку весни пластова молодь скучила за таборовим життям. А легенда Кремнієвої долини та стартапів відтворить для молодого покоління сучасний стиль життя: якщо хочеш досягти успіху – придумай щось унікальне, працюй командою та доклади максимум зусиль», - каже головний організатор «Свята Весни» Ксенія Балук.

«Свято Весни» планує відвідати близько 1300 пластунів різного віку. Також у заході візьмуть участь пластуни із Харківського осередку.

ПРОГРАМА «СВЯТА ВЕСНИ» (СУБОТА, 20 ТРАВНЯ)

7.00 - 10.00 Вставання, вмивання, руханка, сніданок

10.00 - 12.00 Спортивні змагання ( хлопці - футбол, дівчата - волейбол)

11.00 - 11.23 Відкриття «Свята Весни» для новацтва (пластуни від 6 до 11 років)

12.00 - 13.00 Перевірка підтаборів учасників

13.00 - 14.00 Обід

14.00 - 16.00 Змагання «Мій зв`язковий і гніздовий зможе» (керівники малих пластових груп змагаються між собою)

16.00 - 18.00 Змагання з Куховарення

20.00 - 21.00 Конкурс «Нічна ілюмінація» (змагання з найкреативнішого освітлення свого підтабору)

20.30 - 23.00 Пластова вечірка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: