На Закарпатті демобілізований учасник АТО кинув у кафе бойову гранату

images
Фото ілюстративне

У Рахові Закарпатської області демобілізований учасник АТО кинув у кафе бойову гранату, в результаті чого був тяжко поранений місцевий мешканець.

Про це повідомили у прес-службі Закарпатської обласної державної адміністрації.

Як йдеться у повідомленні, інцидент трапився у ніч на середу, 17 травня, в с. Косівська Поляна. Після півночі в місцевому барі перебували троє місцевих мешканців, між котрими виникла суперечка.
«Одного з чоловіків, котрий був напідпитку й поводився не зовсім адекватно, вигнали з бару. Через кілька хвилин він повернувся з бойовою гранатою РГД й кинув її у відчинене вікно бару», - уточнили в прес-службі.

У результаті вибуху тяжкі травми отримав 26-річний чоловік. Він, за даними ОДА, з мінно-вибуховими пораненнями обох ніг і руки він доставлений у районну лікарню, зараз пораненому роблять операцію.
Як уточнили у прес-службі, злочинця, що кинув гранату, затримали. Це 45-річний мешканець Косівської Поляни, учасник антитерористичної операції на сході країни, котрий був мобілізований у Збройні сили України влітку 2015 року, дев’ять місяців провів у зоні бойових дій, а минулого року демобілізувався й повернувся додому.
«Як виявилося, у затриманого це не перший інцидент із застосуванням зброї. У 1990-му, будучи солдатом Радянської армії, він із табельної зброї розстріляв караул (загинуло кілька людей), за що відсидів 10 років у в’язниці», - додали в ОДА.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління національної поліції України в Закарпатській області, за даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 15 ст. 115 ККУ (замах на вбивство).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: