Рік перший. Колонка редактора

13147393_1019072428141478_1674761022938601887_o

Перший рік нашої роботи промайнув настільки швидко, що ми ледь не пропустили річницю – занадто стрімко влилися в інформаційні потоки.

Рік – це термін, за який уже можна проявити себе, і, сподіваюсь, нам вдалося це зробити із хорошого боку. Кожен день у цій роботі ми озираємось на аудиторію, аби не дезінформувати, не вдатись до несвідомих викривлень, не помилитись із вибором актуальних тем, почути всіх і пропонувати конструктивні, цікаві та наповнені сенсом матеріали. Кожен раз глибоко ми переживаємо свої помилки (а вони є і, на жаль, будуть, того не оминути), кожен раз щиро святкуємо маленькі перемоги.

За цей рік кілька окремих людей – журналістів, випускових, оглядачів – стали справжнім організмом, де тривають свої глибинні процеси, які у купі діють задля основного результату. І тому хай би що не сталось – сайт продовжує дивувати, пропонувати чимало цікавого, а Читач має доступ до якісної та перевіреної нами інформації.

Може здатись, що журналістика – це боротьба за рейтинги. Втім, для редактора це палиця з двох кінців, адже часто користувачі, привчені до легкої інформації та не менш легких тем, просто оминають своєю увагою вартісні перлини, над якими навіть у самій редакції точаться дискусії та обговорення, перлини, які зачіпають щось суттєве та дають ґрунт для роздумів. Але не завжди дають очікуваний так званий «трафік». І логічне рішення менеджерів у цьому питанні було би – не витрачати ресурс на такі теми, на такі тексти. Втім (і це моя особиста гордість за нашу команду), жоден не відмовився від того вартісного (хоч і не завжди топового) продукту. І кожен із нас знає, що текст в інтернеті живе своїм життям і якщо не зараз, то за тиждень, за місяць, за рік, цей текст обов’язково змінить чиїсь життя, змусить переосмислити питання чи просто призведе до важливих внутрішніх дискусій.

Коли редакція була лише на етапі ідеї, ми задавались питанням – а навіщо це? За стільки років журналістики, при стількох фахових командах всі теми вже вичерпані, всі слова – написані. Однак за цей рік стало зрозуміло – єдине, чого нам бракує – це «рук» і часу, аби сказати про все, про що хочеться сказати, аби розповісти про кожну історію, про кожну людину, поглянути на кожну проблему…

Ми щиро стараємось встигнути усе. Так, через такий темп іноді трапляються неприємні помилки, втім редакція їх визнає й перепрошує за них, а кожна із таких ситуацій стає нам болючою, але дуже цінною наукою.

Ми щиро стараємось встигнути усе зробити якісно. І якість, стандарти роботи – це те, чому редакція приділяє найбільше уваги. Мало просто дізнатись про щось і миттєво видати це у стрічку. Треба знайти підтвердження, спікерів, готових коментувати, офіційні версії… На це і йде основний робочий час команди. І дуже сподіваємось, що Читачі бачать, що цей час витрачається не дарма.

Саме заради якості редакція співпрацює із перевіреними загальноукраїнськими агенціями, які діляться якісною інформацією, саме заради якості у нас в штаті є парламентський кореспондент, заради якості ми виграли конкурси і є партнерами низки авторитетних та перевірених проектів, які продукують фаховий контент і діляться ним із нами.

Ми щиро стараємось встигнути усе і навіть більше. Чому? Бо намагаємось дивитись ширше на звичайні теми, зазирати вглиб проблем і йти тим шляхом, яким не йдуть інші. Через це у нас на сайті є спецпроекти, репортажі із закритих для загалу установ та місць, унікальне явище «монологів» та багато іншого.

Це все може виглядати як вихваляння, але це не так. Сьогодні я дозволила собі винести напоказ свою щиру гордість, гордість за нашу команду і наші результати та подякувати моїй dream team за те, що попри весь шалений ритм і роботу нон-стоп всі лишаються взірцями професійності та відданості справі.

З першим роком вас, дорогі Читачі! З першим роком, Командо!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: