Трамп розкрив росіянам розвіддані про плани «ІД» підірвати пасажирський літак

54883a79-cfdf-414b-b320-458e2ff9275c
Трамп розкрив росіянам розвіддані про плани «ІД» підірвати пасажирський літак

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим повідомив йому про наміри бойовиків ІДІЛ підірвати пасажирський літак, який летів би до США.

Про це повідомляє ABC з посиланням на американських чиновників, передає «Укрінформ».

Для цих цілей бойовики ІД розраховували використовувати сховану в корпусі ноутбука бомбу. Такий вибуховий пристрій, як зазначає телеканал, на думку американських фахівців, важко було б виявити при огляді за допомогою звичайного обладнання.

Видання зазначає, що це і є та інформація, яку адміністрація президента США отримала від ізраїльського шпигуна. Також наголошується, що Ізраїль побоюється за життя своєї людини, яка було впроваджена до лав «Ісламської держави».

«Також Вашингтон вважав, що ці розвідувальні дані заслуговують довіри і саме через це розглядав можливість ввести заборону на пронесення ноутбуків до салону літаків, що прибувають у США з європейських країн», - йдеться у повідомленні.

Чиновники кажуть, що секретна інформація була передана Сполученим Штатам за умови, що джерело залишиться конфіденційним.

Як повідомлялося, у понеділок видання The Washington Post повідомило, що під час зустрічі минулого тижня в Білому домі з главою МЗС Росії Лавровим і російським послом Кисляком президент США Дональд Трамп розкрив цілком таємну інформацію. Відомості могли вказувати на джерело, яке має доступ до внутрішніх справ ІДІЛ, чим поставили його під загрозу.

Пізніше стало відомо, що йдеться, зокрема, про методи і способи використання ІДІЛ ноутбуків та інших електронних пристроїв у плануванні терактів на борту цивільних літаків.

Сам Трамп не став заперечувати, що ця тема обговорювалась під час зустрічі з росіянами. Натомість він заявив, що мав повне право ділитися з Росією інформацією щодо питань тероризму і безпеки авіапольотів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: