Претенденти на будівництво сміттєпереробного заводу на Львівщині презентували свої проекти

smittyeper
Фото ілюстраційне

18 травня 2017 р. у Львові компанії-претенденти на будівництво сміттєпереробного заводу на Львівщині презентували інформацію про свої фірми та техніко-економічне обґрунтування.

Зокрема, стало відомо, що компанія ІЕК, яка претендує на ділянку у с. Брониці Дрогобицького району зможе побудувати завод орієнтовно за 60 млн євро та зможе розпочати роботи через півроку після отримання необхідних передумов для будівництва. Компанія пропонує спалювати сміття безпечним способом та залучити до цієї роботи 52 людини. Вартість вивезення тони сміття експерти встановили у розмірі 290 гривень.

Компанія «Вейст Менеджмент Системс» планує будувати завод на ділянці Роздільського ДГХП «Сірка» у Миколаївський районі орієнтовно за 80 млн євро. Свою роботу вона планує окупити за рахунок продажу вторсировини та RDF-палива. Вартість вивезення тони сміття ця компанія оцінила у 680 гривень.

У свою чергу, компанія «Глассворк технолоджі» також планує будівництво заводу на території Миколаївського району. Вона зголосилася побудувати його за 96,5 млн євро та встановити ціну за вивезення тони сміття на рівні 750 гривень. У якості інвестиційних коштів компанія хоче залучити гроші ЄС та Данії.

Читайте також: Синютка обіцяє громадські слухання перед будівництвом сміттєпереробного заводу

За словами заступниці голови Львівської облдержадміністрації Ірини Гримак, озвучені кошти здають доволі великими, але вони прийнятні з огляду на потужності майбутнього підприємства та технології переробки.

«На сьогодні вартість вивезення сміття у Львові  та області — близько 550 гривень за тону. У Червонограді тариф сягав понад 1300 гривень. Тому цифри на рівні 680 і 750 гривень за тону є цілком реальні. У нас більше питання викликав перший варіант із сумою у 290 гривень. Звідки вона – ми будемо окремо вивчати», — додала Ірина Гримак.

Остаточні результати конкурсу оголосять вже наприкінці наступного тижня. Переможця визначить експертна комісія при ЛОДА. Після цього влада з презентацією заводу поїде до того району, де буде розміщуватися сміттєпереробний комплекс, аби провести громадські слухання. Далі слідуватиме проектування, отримання дозволу на будівництво тощо.

Детальні про компанії, які планують будувати завод, можна дізнатися тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: