223 старовинні книги зникли зі Львівської галереї мистецтв, - гендиректор Возняк

11voznyak
Фото: Павло Паламарчук/ День

Генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв Тарас Возняк заявляє, що 223 старовинні книги зникли з підрозділу галереї Музею мистецтва давньої української книги.

Про це Тарас Возняк заявив в інтерв'ю газеті День.

«223 латиномовні і кириличні видання. Крім старовинних книг, є пропажі в інших фондових групах. Наприклад, 143 латиношрифтові книги XIX століття, які теж, безумовно, являють цінність», - сказав Возняк.

За його словами, всього і усіх фондових групах музею існує недостача близько 500 одиниць.

Гендиректор зазначив, що звірка у Львівській галереї мистецтв майже завершена, і істотних проблем в її підрозділах немає, за винятком Музею давньої книги.

Читайте також: Частина зниклих з Галереї мистецтв стародруків знайшлася

Нагадаємо, в січні Львівська галерея мистецтв просила поліцію розслідувати пропажу колекції старовинних книг, і правоохоронці почали перевірку.

Зокрема, мова йшла про 95 кириличних книг і 2 рукописи, але на той момент не до кінця було перевірено наявність латиношрифтових книг.

Раніше колишня директорка Львівської галереї мистецтв (до осені 2016 року) Лариса Возницька заявляла про наявність всієї колекції старовинних книг (в тому числі зниклих) станом на літо 2016 року.

Пізніше Міністерство культури заявило, що вважає передчасною заяву про зникнення колекції старовинних книг до повного завершення звірки фондів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: