До 1 вересня на Львівщині завершать оптимізувати мережу опорних шкіл

Формування та оптимізація мережі опорних шкіл має відбутися відповідно до вже створеної бази в контексті децентралізації та змінами згідно правового поля, нормативно-правового забезпечення прийнятого на сьогоднішні – повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій

.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Для цього сьогодні,19 травня, на території Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка Яворівської районної ради відбувся обласний семінар «Опорна школа. Візія. Виклики та загрози. Директор як лідер змін» для директорів опорних шкіл Львівської області.

«До 1 вересня перед нами стоїть завдання створити мережу опорних шкіл з якісними умовами навчання, які мають відповідати усім стандартам. Визначальними критеріями опорної школи є кількість учнів (не менше 200), наявність щонайменше трьох філій, або можливістю довезення школярів з трьох сіл, де призупинене навчання або відсутні школи. Також опорна школа має вести свою господарську діяльність, мати затверджений статут, а філії існувати на підставі положення.
В минулому році було районні раді прийняли рішення і створили 21 опорну школу. Цього року після рішення районних рад ми маємо можливість модернізувати умови навчання ще в 19 опорних школах. Окрім того, об'єднані територіальні громади області створюють свої опорні школи», - поінформувала Любомира Мандзій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: