МЗС України та Польщі говорили про примирення

Міністерства закордонних справ України та Польщі обговорили шляхи подальшого зміцнення співпраці у контексті примирення та увічнення пам’ятних місць.

Міністерства закордонних справ України та Польщі обговорили шляхи подальшого зміцнення співпраці у контексті примирення та увічнення пам’ятних місць, передає УНІАН.

18 травня 2017 року, в день 25-річчя Договору між Україною і Польщею про добросусідство, дружні відносини і співробітництво, відбулися політичні консультації на рівні керівників територіальних департаментів МЗС України та МЗС Республіки Польща.

Зазначається, що сторони предметно розглянули актуальні питання українсько-польського співробітництва та шляхи подальшої взаємодії з двостороннього, європейського та міжнародного порядку денного.

У ході консультацій було обговорено графік політичного діалогу на найвищому рівні на поточний рік, результати діяльності двосторонніх інституційних механізмів, стан співробітництва в прикордонній сфері, а також шляхи подальшого зміцнення гуманітарної співпраці у контексті примирення та увічнення пам’ятних місць.

У цьому зв`язку українська сторона висловила стурбованість стосовно демонтажу українського пам’ятника у с.Грушовичі (Підкарпатське воєводство, Республіка Польща) та наголосила на необхідності проведення консультацій уповноважених структур двох країн для вирішення існуючих проблемних питань.

Водночас, з польського боку було порушено питання щодо охорони дипломатичних та консульських установ Польщі в Україні.

Окрім того, за інформацією прес-служби, значну увагу було приділено реалізації Мінських домовленостей та розвитку подій на Донбасі. Сторони наголосили на важливості дотримання режиму економічних санкцій проти Росії до повного виконання нею взятих на себе зобов’язань у рамках Мінського процесу та відновлення територіальної цілісності України. Було відзначено необхідність активної присутності сторони ЄС у рамках реалізації низки проектів з відбудови територій, що постраждали від російської агресії.

Окремо було обговорено питання європейської та євроатлантичної інтеграції України, насамперед вдосконалення ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: