Мінприроди ініціює проведення наукового обліку популяції лося та занесення його до Червоної книги

Міністерство екології та природних ресурсів України, зважаючи на непоодинокі звернення науковців та екологічної громадськості щодо зниження чисельності та скорочення ареалу проживання популяції лося, ініціює проведення наукового обліку популяції лося та занесення його до Червоної книги України.

Як повідомляється на сайті Мінприроди, про це під час робочої міжвідомчої зустрічі з екологами, науковцями та представниками Держлісгоспу заявив заступник міністра екології та природних ресурсів Василь Полуйко.

За його словами, Мінприроди вже підготувало та передало офіційний лист до Національної комісії з питань Червоної книги України.
Крім того, Мінприроди ініціює проведення відповідних наукових досліджень, які б дозволили дослідити реальний стан популяції лося.
«Щоб зняти напругу у суперечках щодо стану популяції лосів в Україні, ми виступаємо за проведення наукових досліджень за участю авторитетних українських науковців, аби отримати об’єктивні дані щодо стану популяції. Ми також виступаємо за залучення до цього дослідження якомога більшої кількості науковців та екологів, які займаються даною тематикою», - сказав Полуйко.

Він зазначив, що фінансування наукових досліджень можливе за рахунок коштів Програми фінансування природоохоронних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: