В українських школах вперше з’явиться онлайн-курс

DeathtoStock_Meticulous-09

Міністерство освіти і науки погодило використання у школах безкоштовного масового онлайн-курсу «Лайфхаки з української мови». В Україні таке сталося вперше.

Про це пише Platforma.

Ця програма створена для того, щоб допомагати учням готуватись до зовнішнього незалежного опитування. «Лайфхаки з української мови» підготовлені освітнім проектом EdEra та ініціативою «Освіторія».

За задумом міністерства, цей курс допоможе дітям, які не мають змоги вивчати українську. «Уже три роки діти з Криму та непідконтрольних територій Донбасу майже не вивчають у школах українську мову і літературу, історію України, – пояснює міністр освіти Лілія Гриневич. – Однак багато таких дітей виявляють бажання отримати український атестат про середню освіту, вступити до наших ВНЗ. Для цього їм потрібно обов’язково складати зазначені предмети, зокрема й під час вступу за спрощеною системою через освітні центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна". Тому для нас дуже важливо, що онлайн-курсом зможуть скористатися діти з Криму та Донбасу».

«Лайфхаки з української мови» – це програма коротких відео, які поетапно навчають користувачів мові. Курс складається з п'яти модулів:  Також є супутній інтерактивний підручник, 275 тестів для перевірки власних знань, та спеціальні «аркуші учня», які дозволяють скласти власний міні-конспект з усіх тем.

Для того, щоб онлайн-курс дозволили ввести в шкільну програму, він мав пройти декілька етапів перевірки. Так, наприклад, його аналізувала комісія української мови Науково-методичної ради з питань освіти при Інституті модернізації змісту освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: